Voleli biste da se već sutra nađete na prvom mestu na Google-u?

 

Želite da privučete nove korisnike koji su već zainteresovani za vašu ponudu?

 

Google Ads reklamiranje je idealno za vas.

Zašto je Google reklamiranje toliko popularno?

Google Ads je jedna od najsofisticiranijih platformi za plaćeno oglašavanje. Omogućava vam da se dođete do kupaca putem oglasa na rezultatima pretrage upravo u onom momentu kada im treba ono što nudite.

Uz to, putem Google Ads platforme možete reklamirati vašu mobilnu aplikaciju, istaći vašu lokaciju na Google mapi, reklamirati se na YouTube-u i još mnogo toga.

Dodatna prednost je što Google Ads kampanje koriste budžet samo kada korisnici preduzmu neku konkretnu akciju poput klika, naprave konverziju ili pogledaju određeni de video reklame. Budžet za oglašavanje se tako efikasno troši i tačno znate koji su rezultati.

SEO je odlična strategija koju svakako preporučujem na duži rok, ali je često potrebno neko duže vrijeme dok počne da daje odlične rezultate. Sa druge strane, Google Ads kampanje se mogu postaviti relativno brzo i pružaju vam dodatne opcije poput remarketinga korisnicima koji su već posetili vaš websajt ili preduzeli određenu akciju poput registracije ili popunjavanja kontakt forme.

Koje vrste Google Ads kampanja su najefikasnije?

Search kampanje

Search kampanje su osnova svakog Google Ads reklamiranja. Search oglasi su tekstualni oglasi koji se prikazuju na vrhu i dnu Google rezultata i možete ih prepoznati po “Oglas” ili “Ad” oznaci u gornjem levom uglu teksta.

Glavna prednost Search oglasa je u tome što se vaš oglas prikazuje na mestu gde većina ljudi već traži informacije – na Google-u.

Google prikazuje vaš oglas u istom formatu kao i ostale rezultate pretrage (uz oznaku „oglas“), tako da korisnici vide vašu poruku u formatu na koji su već navikli i kome vjeruju.

Display kampanje

Google Display mreža obuhvata preko 2 miliona sajtova srodnih Google-u i omogućava vam da na tim sajtovima prikazujete vizuelne oglase. Ovi oglasi mogu biti veoma efektivni jer je moguće targetirati ljude prema interesovanjima i demografskim karakteristikama, a moguće je i odabrati specifične sajtove na kojima želimo da se reklame prikazuju.

Kada korisnici posete vaš websajt prvi put, postoji šansa da neće odmah kupiti. Međutim, ti korisnici su već upoznati sa onim što nudite i često će se vratiti na vaš websajt i kupiti ako ih podsetite.

Display reklamiranje je zbog toga odlično za remarketing jer vam omogućava da potencijalne kupce vratite na vaš websajt.

Shopping kampanje

Shopping reklame se prikazuju na rezultatima Google pretrage i uključuju cene i slike proizvoda. Ove reklame se pojavljuju iznad ili sa desne strane redovnih Google rezultata.

Za ovaj tip kampanje je potreban Google Merchant Center nalog, gde se unose informacije o proizvodu odakle Google povlači podatke da bi kreirao Shopping oglase.

Za razliku od Search oglasa, Shopping reklame vam omogućavaju da promovišete određene proizvode i linije proizvoda. Idealne su za eCommerce biznise koji imaju veliki broj proizvoda u ponudi.

App kampanje

Ako želite da promovišete vašu mobilnu aplikaciju, App reklame su odlično rešenje jer vam omogućavaju da aplikaciju prikažete baš onim ljudima koji su najzainteresovaniji da je instaliraju i redovno koriste.

App kampanje služe da promovišu mobilnu aplikaciju putem oglasa koji se prikazuje na Google rezultatima pretrage, Google Display mreži, YouTube-u i Google Play-u.

Cilj je da podstaknu korisnike da instaliraju aplikaciju ili, ako je već koriste, preduzmu određene akcije u aplikaciji.